Autoportret

Fabrika fotografa
AUTOPORTRET

30.oktobar – 08. november 2018.
transformArt gallery
Svetog Save 8, 11000 Belgrade

Tema devete izložbe Made In Fabrika Fotografa 5 je autoportret. Tri autorke izlažu projekte potpuno različitog koncepta, fotografisane na nekonvencionalan način, sa jednom zajedničkom idejom – sagledati sebe!
Marija Trkulja (modni dizajner) svoj projekat izrađuje koristeći mobilni telefon. U njenoj izvedbi „selfie“ dobija novu ulogu. Kroz postprodukciju, rađenu takođe na mobilnom telefonu, kreira kolaže od svojih porteta, stvarajući vid instant umetnosti.
Biljana Đurić (doktor medicine) sebe prikazuje na malo drugačiji način. Ona prodire u sopstveno biće onoliko koliko nam tehnologija dozvoljava. Fotografisanjem sopstvene krvi pod mikroskopom želi da analizira svoj „odraz u ogledalu“.
Aleksandra Popović (fotograf i osnivač Fabike Fotografa) izlaže autoportete iz svih faza bavljenja fotografijom. Različit pristup i eksperimentisanje sastavni su činioci svakog vida umetnosti i omogućavaju umetniku da raste i razvija se. Ovim projektom Aleksandra želi da prikaže sopstveni rast i razvoj kao i transformaciju iz studentkinje fotografije u snažnu ženu i cenjenog fotografa koji je danas.